Band Name Here
#

 

Így alakult(unk)...

 

A zenekar ötlete 2015 őszén ötlött fel bennem. Akkor még egy project jellegű, úgynevezett szóló produkcióban gondolkodtam. Október környékén adódott egy lehetőség, miszerint a győri motoros barátaim 2016-os, immár 14. alkalommal megrendezendő jótékonysági motoros találkozóján léphetünk színpadra. Az volt a terv hogy csak erre az egy koncertre áll össze a banda. Először Oszter Dés Tamást és Döme Sándort kerestem meg az ötlettel, nem sokkal később Ksuz István basszusgitáros, végül Horváth Róbert dobos csatlakozott hozzánk, így összeállt a Falcon Project!

A próbák 2016 januárban kezdődtek! Februárban váltás történt a basszusgitáros poszton, ekkor érkezett Bogenfürst György a csapatba! Időközben változtatni kellett az alap koncepción, mivel egyértelművé vált, hogy májusra nem fog elkészülni egy komplett szóló anyag, ezért a hangsúly áttevődött a cover nótákra. A zenék kiválasztása könnyen ment, hiszen jórészt azonos, de legalábbis nagyon hasonló zenei gyökerekkel rendelkezünk. Ahogy haladtunk a próbákkal úgy lehetett egyre határozottabban érezni hogy ebből valami egészen jó dolog sülhet ki! Meglepően gyorsan elkezdett "működni" a banda!

Az eredetileg tervezett egy koncertből végül kettő lett, mivel felkérték a bandát hogy áprilisban vegyünk részt a 2. Szentiváni Civil Nap rendezvényén Győrszentivánon. Ezen a ponton szeretném megköszönni a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ vezetőségének és dolgozóinak segítségét, akik befogadták a zenekart és mindenben a támogatnak bennünket! Hála és köszönet érte!

Végül mindkét buli jól sikerült, a közönség nagyon jól fogadta a csapatot, így a második koncert után lényegében csak egy formális beszélgetés során döntöttünk úgy hogy folytatjuk együtt a megkezdett munkát és a szóló projectből igazi zenekar lett!

A 2017-es esztendő csendesen indult, sok hátráltató tényezőt kellett leküzdenünk, de megoldottuk! Kevés koncertünk volt, ám szerencsére azok mind hangos sikereket hoztak, különösképpen az őszi Kowalsky meg a Vega és az Ossian előtti fellépésünk sikerült egészen kiválóan! Hálásak vagyunk győri motoros barátaink, az Arrabona Eagles MC Hungary támogatásáért és büszkék vagyunk hogy a közönség visszajelzései szerint is megálltuk a helyünket az élvonal képviselői mellett is!

Két év együtt muzsikálás után 2017 novemberében Döme Sándor közös megegyezéssel távozott a zenekarból, majd 2018 januárban egyéb elfoglaltságai miatt Horváth Róbert is kilépett! A zenekar lendületét a tagcserék sem törték meg, sőt egészen kiváló emberekkel sikerült pótolni a távozókat! A dobok mőgé Knausz Péter került, a billentyűket pedig Kondor Gábor vette át! Mindketten rutinos zenészek, velük sokat erősödött a banda! A 2018-as év során néhány kisebb klub buli mellett olyan nagy hagyományokkal rendelkező fesztiválokon is színpadra lépthettünk mint a Győrújbaráti Motoros Találkozó és Rockfesztivál, illetve a Sitkei Rockfesztivál. Az utolsó negyedévben közös koncertet adtunk a Powerrel, az Arrabona Eagles MC HUngary jóvoltából egy színpadon játszhattunk Deák Bill Gyulával és az Aurórával, végül a saját szervezésű, immár harmadik Arrabona Rock Fesztivállal zártuk az esztendőt!

Az év elején sajnos újabb tagcsere történt. Februárban Bogenfürst György "Bogi" jelentette be távozási szándékát, szakmai nézeteltérésekre hivatkozva. A zenekar ezúttal is gyorsan megtalálta a megfelelő személyt a megüresedett posztra, február végén Csányi László érkezett a bandába! Laci személyében, ahogy egy évvel korábban Gábor és Petya érkezésekor is, a zenekar most is előre tudott lépni, ezt mi sem bizonyítja jobban mint hogy 2019 tavaszán a zenekar stúdióba vonul és elkészíti bemutatkozó anyagát! Július 14-én a Rock Rádió, Rock Storage című műsorában debütált az új anyag, abból is a Bohóc vagy című nóta!

Sajnos 2020-ban a kedvező előjelek ellenére, a COVID19 járvány következtében, jelentősen beszűkültek a lehetőségek minden zenekar, így a Falcon Project számára is. Lényegében augusztus közepéig esély sem adódott a koncertezésre. Szerencsére, lassan a nehéz járványhelyzet ellenére, bizonyos szigorú szabályok betartása mellett, újraéledt a koncertélet. Részvehettünk a Győrben addig példátlan 1. BaRock Zenebona rockzenei koncertsorozat, azt őszi szezont pedig a LORD vendégeként nyitottuk. Sajnos ez a rettentően nehéz és lehetetlen helyzet újab személyi változást is hozott a basszusgitárosi poszton. Csányi László távozott a zenekarból, a helyére Gaál Szilárd érkezett, aki amellett hogy magasan képzett zenész, elképesztően széles skálán mozogva zenél több különböző formációban. Bár 2020 őszén a pillanatnyilag még szinte tervezhetetlen a jövő, a zenekar belekezdett a második FALCON PROJECT album előkészületeibe. Születnek az új dalok és tervezzük a banda 5 éves jubileumát ünneplő koncerteket!

Határ továbbra is a csillagos ég.....

(Richie)